zondag 11 december 2022

Paniek om stroomuitval in Odesa snel bezworen

Het zal twee tot drie maanden duren voordat het energienetwerk in de provincie Odesa volledig hersteld is van de recente Russische aanvallen. Er zitten nu zo'n 1,5 miljoen inwoners van de provinciehoofdstad en een deel van de provincie Odesa zonder elektriciteit, maar over enkele dagen moet hun situatie al verbeteren. 

Even ontstond gisteravond paniek toen naar buiten kwam dat de reparaties aan het elektriciteitsnet nog maanden zouden duren. Ook ging het gerucht dat de inwoners zou worden opgeroepen om te evacueren, maar even na middernacht kwam er toch een geruststelling toen woordvoerder Serhi Bratsjoek van het provinciebestuur bekend maakte dat er 'over enkele dagen' weer elektriciteit zal zijn. Met de nodige stroomonderbrekingen, maar dat is onderhand 'normaal' geworden in Oekraïne.

'Als we het hebben over twee tot drie maanden, dan gaat het om het volledig herstellen van het hoogspanningsnetwerk en de transformatorstations. Als provinciebestuur en energiebedrijven doen we er alles aan om er voor te zorgen dat iedereen in de komende dagen weer van elektriciteit wordt voorzien', aldus Bratsjoek in een mededeling op de berichtensite Telegram.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: