woensdag 21 december 2022

Was Poetin ook aan het front? Niet dus!

Het Russische parlementslid Andrej Goeroeljov beweert dat president Vladimir Poetin zich net als zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski naar het front heeft begeven. Enkele uren na Zelenski's bezoek aan de door de Russen belegerde stad Bachmoet maakte Goeroeljov dat bekend. Echter, net als eerder de Russische minister van Defensie Sergej Sjoigoe, blijkt hij verre van het front te zijn gebleven.
 
Onderzoeksjournalisten hebben namelijk ontdekt dat Poetin vrijdag een bezoek bracht aan het hoofdkwartier van het zuidelijke militaire district in de Russische stad Rostov-aan-de-Don. De door Goeroeljov gepubliceerde foto is vrijwel zeker van dat bezoek. 

De journalisten van de nieuwssite Agentstvo herkennen zowel de tafel als de kamer waar het gesprek plaats had. Minister Sjoigoe bracht vorige maand een bezoek aan het hoofdkwartier van het zuidelijke militaire district en ook daarvan zijn foto's. Kremlin-woordvoerder Dmitro Peskov heeft inmiddels toegegeven dat het om een foto van afgelopen vrijdag in Rostov-aan-de-Don gaat en niet om een bezoek aan het front in bezet gebied in Oekraïne.

Bron: Ukrajinska Pravda 

Geen opmerkingen: