zaterdag 10 december 2022

Alle huishoudens in Odesa zitten zonder stroom

Alle huishoudens in de provincie Odesa zitten (weer) zonder stroom na nieuwe Russische aanvallen met drones op het energienetwerk die afgelopen nacht veel schade aanrichtten. Het energiebedrijf DTEK zorgt er nog wel voor dat onder meer ziekenhuizen wel van elektriciteit worden voorzien. 

Reparatieploegen van DTEK en Oekrenergo zijn hard aan de slag om de schade te herstellen. Verwacht wordt dat de situatie snel verbetert, al blijven de inwoners daarna last houden van geplande stroomonderbrekingen om overbelasting van het netwerk te voorkomen. Odesa werd afgelopen maandag ook al zwaar getroffen door Russische raketaanvallen. 

In de stad Cherson zitten meer dan 2.500 huishoudens ook zonder elektriciteit als gevolg van Russische aanvallen waarbij hoogspanningsleidingen werden vernield. In het centrum van Cherson en de wijk Sjoemenski is geen stroom. Ook het dorp Stepanivka zit zonder.

De Oekraïense luchtmacht wist afgelopen nacht tien van vijftien Russische killerdrones onschadelijk te maken in de provincies Odesa, Cherson en Mikolajiv. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: