vrijdag 9 december 2022

Vijf burgers gedood bij Russische aanvallen

Russische troepen hebben gisteren aanvallen uitgevoerd in acht Oekraïense provincies: Donetsk, Cherson, Charkiv, Zaporizja, 
Dnipropetrovsk, Mikolajiv, Soemi en Loehansk. In Bachmoet, Toretsk en Netajlove werden in totaal vijf burgers gedood. In Toretsk raakten twee burgers gewond, aldus gouverneur Pavlo Kirilenko van Donetsk.

Het inmiddels bevrijde deel van de provincie Cherson kreeg 68 aanvallen te verduren van artillerie, raketinstallaties, tanks en mortieren. Daarbij vielen acht gewonden. Er was veel schade aan woningen. Vanmorgen werd een ziekenhuis in Cherson geraakt. De kinderafdeling liep schade op. Er waren geen gewonden, aldus gouverneur Jaroslav Janoesjevitsj.

In de provincie Charkiv raakten vier mensen gewond bij aanvallen met raketten en artillerie. Woningen, winkels en boerderijen liepen daarbij schade op. In de provincie Zaporizja kwamen vijftien buurtschappen andere vuur te liggen. Er was veel schade, maar niemand raakte gewond. Nikopol en twee andere dorpen in de provincie Dnipropetrovsk kregen te maken met zware artillerie en Grad-raketten. Ook hier was veel schade aan woningen en een hoogspanningsleiding ging kapot. 

In de provincie Mikolajiv kwamen de dorpen Koetsoeroeb en Otsjakiv aan de Zwarte Zeekust en het dorp Hloechiv onder Russisch vuur. Het ging in totaal om 55 aanvallen, waarbij opvallend genoeg geen enkele schade werd gemeld. Tenslotte viel het Russische leger zeven dorpen in de provincie Loehansk aan. Er is geen informatie over slachtoffers of schade.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: