vrijdag 9 december 2022

Erdogan wil in gesprek met Poetin en Zelenski

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil een nieuwe poging doen om Rusland en Oekraïne aan de onderhandelingstafel te krijgen. 'Wij doen dat vanuit de gedachte dat deze oorlog geen winnaars kent, maar ook geen verliezers', verklaarde Erdogan tegenover het Turkse staatspersagentschap Anadolu. 
Volgens Erdogan heeft de oorlog in de hele wereld gezorgd voor veel schade, zowel humanitair als economisch en politiek. Hij benadrukte opnieuw dat Turkije vindt dat Rusland z'n leger terug moet trekken uit Oekraïne. 

Zondag spreekt Erdogan met de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Allereerst over het voortzetten en zelfs uitbreiden van de graandeal waardoor Oekraïne in staat is om graan en andere landbouwproducten te verschepen. Maar Erdogan wil ook proberen om beide presidenten samen aan tafel te krijgen.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Casusoglu zei afgelopen week dat zijn regering verwacht dat het pas komend voorjaar tot een staakt-het-vuren komt of dat er dan wordt onderhandeld over het beëindigen van de oorlog. 

Bron: European Pravda

1 opmerking:

geert457 zei

Hoe vroeger deze oorlog stopt hoe beter , voor de hele wereld . Veel onschuldige slachtoffers voor niets .