donderdag 8 december 2022

'Russische bommenwerpers verstopt na aanvallen'

De Russen verstoppen hun bommenwerpers na de Oekraïense aanvallen van maandagochtend met drones op twee, ver in Rusland gelegen vliegbases. Journalist Mark Kroetov van de Russischtalige uitzending van Radio Free Europe/Radio Liberty komt tot deze conclusie na het bestuderen van satellietbeelden die gisteren werden gemaakt van de vliegbasis Djagilevo in de provincie Rjazan.

'De beschadigde Tu-22M is verdwenen, er is alleen nog een schaduw te zien op het asfalt. Tenminste negen andere Tu-22 bommenwerpers zijn verplaatst, evenals enkele andere vliegtuigen', constateert Kroetov. Hij sluit daarbij niet uit dat die andere vliegtuigen elders op de vliegbasis een plek hebben gekregen. 

Bij de droneaanvallen van maandagochtend raakte een tankwagen in brand op de vliegbasis Djagilevo. Op de luchtbasis Engels in de provincie Saratov raakten bommenwerpers beschadigd.

De droneaanvallen gaan door. Vanmorgen werd volgens burgemeester Michajlo Razvozhajev bij de stad Sebastopol op de Krim een Oekraïense drone neergeschoten boven zee. Nadere bijzonderheden over de aanval ontbreken nog.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: