zondag 4 december 2022

Amerikanen verwachten lager gevechtstempo

Amerikaanse inlichtingendiensten verwachten dat het lagere gevechtstempo in Oekraïne ook de komende maanden zal aanhouden. Ook zeggen de Amerikanen dat het moreel van de Oekraïners hoog blijft, ondanks de aanhoudende Russische aanvallen op het Oekraïense energienet.

'We zien nu al een verlaagd tempo van het conflict en verwachten dat dit ook de komende maanden het geval zal zijn', zei directeur Avril Haines van de Amerikaanse inlichtingendiensten op een congres. Volgens haar probeert zowel Oekraïne als Rusland zich opnieuw te bevoorraden voor een nieuw offensief na de winter.

Het is volgens Haines maar de vraag of Rusland tegen die tijd voldoende is voorbereid. Zij zegt dat de Russische munitievoorraad in snel tempo slinkt. Ook vermoeden de Amerikanen dat het Rusland niet lukt genoeg te produceren. 'Daarom zie je dat de Russen munitie uit andere landen proberen te krijgen.'

Volgens de inlichtingendirecteur heeft onder meer Noord-Korea iets geleverd, maar is het niet veel. Iran is een grotere leverancier, onder meer van drones. Moskou wil volgens haar ook raketten uit Iran krijgen. Haines noemt dat zeer verontrustende berichten.

Bron: NOS.nl

Geen opmerkingen: