maandag 5 december 2022

Dorne-aanvallen op twee Russische vliegbases

Het Russische ministerie van Defensie claimt dat het Oekraïense drones heeft neergehaald die vanochtend twee militaire luchtmachtbases in Rusland aanvielen. Volgens het ministerie zijn door de brokstukken drie militairen om het leven gekomen en zijn twee vliegtuigen licht beschadigd geraakt. 
Vanuit Oekraïne is nog niet officieel op de berichten gereageerd. 

Eerder vandaag werden explosies gemeld op de twee vliegvelden. Russische staatsmedia meldden dat op een militair vliegveld bij Rjazan, op zo'n 200 kilometer van Moskou, een brandstofwagen was ontploft. Enkele honderden kilometers naar het zuidoosten werd eveneens een explosie gemeld op een luchtmachtbasis. Die was bij de Russische stad Engels, in de regio Saratov.

Er zijn echter ook berichten dat op de luchtmachtbasis Djaghilev bij Rjazan vier vliegtuigen flink zijn beschadigd, waarvan twee in een reparatiehangar. Er zouden zes doden en elf gewonden zijn gevallen. Op de luchtmachtbasis Engels zouden twee vliegtuigen zijn beschadigd.

Rusland zegt dat de drones van Sovjet-makelij waren. Oekraine zegt evenwel sinds kort ook te beschikken over drones met een reikwijdte van 1.000 kilometer en een draagkracht van 75 kilogram aan explosieven.

Bronnen: NOS, Ukrajinska Pravda 

Geen opmerkingen: