maandag 26 december 2022

'Rusland heeft alles verloren wat het kon verliezen'

Rusland heeft met zijn invasie in Oekraïne alles verloren wat het kon verliezen. Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski gezegd . Hij waarschuwde dat Moskou zijn verliezen 'met de sluwheid van propagandisten' probeert te compenseren. Hij wees op de raketaanvallen met name op de energiesector waardoor regelmatig de stroom uitvalt.

Ook deze laatste dagen van het jaar kunnen nog Russische aanvallen plaatsvinden. De Oekraïense bevolking moet op elk scenario zijn voorbereid, zei Zelenski tijdens zijn dagelijkse videotoespraak. 'We moeten ons ervan bewust zijn dat onze vijand zal proberen deze tijd donker en moeilijk voor ons te maken. Ik weet dat de duisternis ons er niet van zal weerhouden de bezetters nieuwe nederlagen te bezorgen.' Maar hij waarschuwde zijn landgenoten voorbereid te zijn 'op elk scenario'.

De president haalde opnieuw fel uit naar het Russische leger dat zaterdag in het zuidelijke Cherson met artillerieaanvallen minstens zestien mensen doodde. Hij noemde de daders 'onmensen'. 'We zullen elke moordenaar vinden', benadrukte hij. 

Bron: NOS

Geen opmerkingen: