maandag 3 april 2017

Dertig aanvallen van rebellen, soldaat raakt gewond

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 30 aanvallen uit op het Oekraïense leger. Eén soldaat raakte gewond. De hevigste beschietingen waren in de omgeving van de havenstad Marioepol, waar met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op posities van het leger bij het dorp Pavlopil werd geschoten.

De rebellen gebruikten 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren tegen soldaten bij de stad Krasnohorivka. Bij de dorpen Vodiane, Sjirokine en Tsjermalik probeerden de rebellen volgens het leger tegenaanvallen uit te lokken door met granaatwerpers en machinegeweren op de soldaten te schieten.

In de omgeving van Donetsk werden de meeste aanvallen geregistreerd bij de stad Avdiivka, waarvan de 20.000 inwoners al weer dagenlang zonder stroom zitten nadat een hoogspanningsleiding bij een beschieting werd vernield. De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook vuurden ze met granaatwerpers op soldaten bij de dorpen Zajtsve en Trojtske en de kolenmijn Boetivka. Met machinegeweren schoten ze ook op legerposities bij de dorpen Kamjanka en Opitne. Nabij het dorp Trojtske was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk ging het er opnieuw rustiger aan toe. Wel beschoten de rebellen hier de versterkte legerposities bij Krimske met granaatwerpers en werden de soldaten bij de dorpen Valoejske en Stantisja Loehanska met geweervuur bestookt.

Het Oekraïense leger zegt zich te houden aan het paasbestand dat zaterdag in ging. De separatisten maken evenwel melding van 35 aanvallen door het leger. Zonder al te veel details, al heeft het persagentschap DoniNews het wel over een kapotgeschoten huis in het dorp Dokoetsjajev.

Bronnen: Unian, DoniNews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten