donderdag 23 augustus 2018

Vier soldaten gedood bij vijf uur durend vuurgevecht

Bij een vijf uur durend gevecht met pro-Russische rebellen zijn vandaag vijf Oekraïense soldaten gesneuveld. Zeven soldaten raakten gewond. De rebellen wilden enkele observatieposten van het leger veroveren bij het dorp Krimske in de provincie Loehansk, maar slaagden daarin niet. De observatieposten bevinden zich langs de weg naar de stad Bachmoet, voorheen Artemivsk geheten. De separatisten in Loehansk geven trouwens een heel andere lezing, want het zou niet gaan om een aanval van de rebellen maar om een poging van het leger om een doorbraak forceren.

Gisteren kwam ook al een Oekraïense soldaat om het leven bij één van de 24 aanvallen van de rebellen op posities van het leger. Ook liep toen een soldaat verwondingen op. De rebellen verloren ook een van hun manschappen bij een tegenaanval van het Oekraïense leger.

De aanvallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren richtten zich op de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Stanitsja Loehanska, Krimske, Jekaterinivka, Opitne, Piski, Starohnativka, Hnoetove, Pavlopil, Lebedinske en Vodiane. tegen de soldaten bij Hnoetove werd ook 122 millimeter artillerie gebruikten, terwijl op de soldaten bij Krimske ook 120 millimeter mortieren werden gebruit en tegen die bij Piski 82 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk maken melding van vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities, die in Loehansk hebben het over twee aanvallen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: