vrijdag 10 augustus 2018

Soldaat gedood, twee gewonden, 45 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de 45 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee soldaten raakten gewond. Bij de rebellen zou sprake zijn van een dode en vier gewonden, aldus het leger. De aanvallen van de rebellen waren gericht op de legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka, Stanitsja Loehanska, Krimske, Novotoshkivske, Novozvanivka, Trojtske, Loehanske, Novoloehanske, Majorsk, Zajtseve, Starohnativka, Novomichailivka, Bohdanivka, Tsjermalik, Hnoetove, Lebedinske, Pavlopil, Vodiane en Sjirokine.

Er werd hoofdzakelijk geschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij Novoloejanske, Hnoetove en Lebedinske werden door de rebellen echter ook 82 millimeter mortieren ingezet. Bij het stadje Marjinka waren meerdere sluipschutters actief.

De separatisten in Donetsk melden drie aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Sachanka, Leninskoje en Kominternovo. Die in Loehansk spreken van vier aanvallen, gericht op hun posities bij Kalinovo, Logvinovo, Prishib en Kalinovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: