dinsdag 28 augustus 2018

'57-jarige vrachtwagenchauffeur gedood door raket'

Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur is volgens de separatisten in Donetsk vanmorgen om het leven gekomen bij een beschieting door het Oekraïense leger. De man zou onderweg zijn geweest in het dorp Dokoetsjajevsk. Zijn vrachtwagen werd geraakt door een antitankraket en vloog meteen in brand.

Het Oekraïense leger meldt vanmorgen zelf dat twee soldaten gewond zijn geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Bij tegenaanvallen zouden drie rebellen zijn gedood en vier gewond. Van de dood van de vrachtwagenchauffeur wordt (nog) geen melding gemaakt.

De rebellen vielen het leger gisteren 26 maal aan. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl ook tanks werden ingezet. De beschietingen hadden plaats bij Zolote, Avdiivka, Krasnohorivka, Stantisja Loehanska, Krimske, Loehanske, Novomichailivka, Hnoetove, Pavlopil, Lebednske, Vodiane en Sjirokine.

De separatisten in Donetsk melden vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de buurtschappen Vasiljevka en Roesski Kraj en bij de dorpen Sachanka en Leninska. In Roesski Kraj zouden drie huizen zijn beschadigd door 152 millimeter artillerie.

Bronnen: Unian, DAN

Geen opmerkingen: