zaterdag 18 augustus 2018

'Medewerkers Rode Kruis weg om beschieting'

Medewerkers van het Internationale Rode Kruis zijn gisteren inderhaast vertrokken uit het dorp Staromichailovska in het bezette deel van de provincie Donetsk. Volgens de separatisten zijn ze geëvacueerd vanwege een beschieting van het dorp door het Oekraïense leger. De medewerkers van het Rode Kruis deelden er hulpgoederen uit aan de inwoners. De hulpgoederen zouden vernield zijn bij de beschieting. Ook werden vier woningen en een elektriciteitsleiding beschadigd.

Drie waarnemers van de OVSE zijn donderdag bedreigd door pro-Russische rebellen nabij het door hen bezette dorp Holmivski. Er werd in hun directe nabijheid geschoten, terwijl één van de rebellen twee schoten over de hoofden van de waarnemers afvuurde.

Twee Oekraïense soldaten liepen gisteren verwondingen op bij aanvallen van de pro-Russische rebellen die zelf twee manschappen verloren. Ook raakte een van de rebellen gewond. De veertig aanvallen van de rebellen richtten zich op de legerposities bij Krimske, Novozvanivka, Novoloehanske, Loehanske, Marjinka, Krasnohorivka, Novomichailivka, Tsjermalik, Hnoetove, Lebedinske, Pavlopil, Vodiane en Sjirokine.

Er werd hoofdzakelijk geshcoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en lichte mortieren. Donderdag zouden de rebellen voor het eerste in lange tijd weer Grad-raketten hebben gebruikt om het Oekraïense leger te bestoken.

Bronnen: Unian, Ukrinform, Interfax, DAN

Geen opmerkingen: