dinsdag 14 augustus 2018

Rebellen vallen 41 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Bij tegenaanvallen zouden twee rebellen zijn gedood en liepen vijf verwondingen op. De rebellen vielen het leger 41 maal aan. Daarbij werden onder meer pantserwagens ingezet en werd er geschoten met antitankraketten, 82 millimeter mortieren en 122 millimeter artillerie.

De aanvallen richtten zich op de legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Krimske, Novotoshkivske, Trojtske, Novozvanivka, Novoloehanske, Pivdenne, Majorsk, Zalizne, Sjeverne, Opitne, Novotrojtske, Bohdanivka, Hnoetove, Lebedinske, Pavlopil, Vodiane en Bohdanivka. Het dorp Pivdenne werd bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren door de rebellen.

De separatisten in Donetsk spreken van zeven aanvallen van het Oekraïense leger met mortieren, antitankraketten en granaatwerpers op hun posities bij de buurtschap Gagarin bij de stad Horlivka en de dorpen Dokoetsjajevsk en Kominternovo. Twee woningen in Dokoetsjajevsk zouden schade hebben opgelopen. De separtisten in Loehansk maken melding van vijf aanvallen met mortieren en pantserwagens op hun posities bij de buurtschap Kalinovo en de dorpen Zhelobok en Prishib.

Bronnen: Unian, 112.ua, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: