woensdag 15 augustus 2018

Soldaat gedood, drie gewonden, vrouw gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gesneuveld en drie soldaten raakten gewond als gevolg van aanvallen van de pro-Russische rebellen. Ook drie rebellen zouden het leven hebben gelaten, terwijl zeven rebellen verwondingen opliepen. Volgens de separatisten in Donetsk is bij een beschieting van het dorp Kominternovo door het Oekraïense leger een 59-jarige inwoonster gewond geraakt. Ze liep een borstwond op.

De rebellen vielen 46 maal aan. Ze schoten op legerposities bij Svitlodarsk, Krasnohorivka, Marjinka, Zolote, Krimske, Trojtske, Majorsk, Zajtseve, Opitne, Piski, Novotrojtske, Tsjermalik, Hnoetove, Lebedinske, Pavlopil, Vodiane en Sjirokine. Bij de aanvallen schoten de rebelen met 152 millimeter artillerie in de richting van Krimske, en met 122 millimeter artillerie op de soldaten bij Hnoetove, Vodiane en Sjirokine.

De separatisten melden dertien aanvallen door het Oekraïense leger op hun posities bij Trodovskaja, Sachta, Spartak, Staromichailovka, Izotova Sachta, Jasinovataja, Kominternovo, Sachanka en Novaja Tavrja. Daarbij zouden onder meer mortieren en pantserwagens zijn gebruikt. Volgens de separatisten in Loehansk viel het leger tweemaal aan bij het dorp Froenze.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: