donderdag 9 augustus 2018

Oekraïense soldaat gedood, twee gewonden

Opnieuw is een Oekraïense soldaat om het leven gekomen bij een aanval van de pro-Russische rebellen op het leger. Ook raakten gisteren twee soldaten gewond en een soldaat wordt vermist na een schotenwisseling bij het dorp Majorsk. De rebellen verloren twee van hun manschappen en er waren vier gewonden.

Volgens de separatisten in Donetsk werd de Oekraïense soldaat gedood door eigen vuur toen hij probeerde over te lopen naar de rebellen. Hij zou vooraf een telefoonnummer hebben gebeld dat de separatisten open hebben gesteld voor soldaten die hun kant willen kiezen.

De rebellen vielen het Oekraïense leger gisteren 44 maal aan. De aanvallen waren gericht op de legerposities bij Marinka, Avdiivka, Krasnohorivka, Zolote, Krimske, Novozvanivka, Loehanske, Novoloehanske, Novoselivka Droeha, Novomichailivka, Hnoetove, Lebedinske, Pavlopil, Vodiane en Sjirokine. Er werd door de rebellen hoofdzakelijk geschoten met granaatwerpers en zware mitrailleurs, maar bij Krimske en Avdiivka werden ook 82 millimeter mortieren gebruikt. De doorlaatpost bij Majorsk werd vanmorgen gesloten na een beschieting met geweervuur door rebellen.

De separatisten in Donetsk maken melding van acht aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Staromichailovka, Gagarin Collieri, Vasiljevka,Verchnetoretskoje Nizhneje, Leninskoje, Kominternovo en Troedovskoje. De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen op hun posities bij Froenze, Lozovoje, Prishib en Zhelebok met 82 en 120 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: