maandag 27 augustus 2018

Kyiv opent hulplijn 6116 voor bezoekers hoofdstad

Het stadsbestuur van Kyiv heeft een informatienummer geopend voor toeristen. Door 6116 te bellen krijgen ze informatie in het Oekraïens, Russisch en Engels. Vooral door informatie in het Engels te geven, wil het stadsbestuur inspelen op de groei van het aantal toeristen uit de Europese Unie. Vijf jaar geleden kwamen de meeste toeristen uit Rusland en andere voormalige Sovjet-landen.

Wit-Rusland behoort nog altijd tot de top vijf die verder wordt gevormd door Israël, de Verenigde Staten, Duitsland en Turkije. Ook komen er steeds meer toeristen uit Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ook richt Kyiv zich nu op Chinese bezoekers die tegenwoordig via internet een visum voor Oekraïne kunnen aanschaffen.

De hoofdstad trok in 2013 met 1,8 miljoen een recordaantal bezoekers, mogelijk als vervolg op het succesvol verlopen EK voetbal in Oekraïne en Polen. Dit jaar gaat het aantal toeristen richting het recordjaar, maar dat is dan vooral weer te danken aan de finale van de Champions League die in mei in Kyiv werd gespeeld. Het stadsbestuur verwacht in 2018 de 2 miljoen bezoekers te halen. In de eerste helft van dit jaar werden 852.000 buitenlandse bezoekers geteld. Van hen maakten 75.000 vanuit de hoofdstad een uitstapje naar het 'verboden gebied' rond de in 1986 verwoeste kerncentrale van Tsjernobil.

De politieke onrust in de winter van 2013-2014 zorgde voor een flinke terugloop, ook al omdat een aantal luchtvaartmaatschappijen om veiligheidsredenen besloot om niet meer op Kyiv te vliegen. Meerdere maatschappijen zijn inmiddels teruggekeerd en er zijn diverse vliegmaatschappijen bij gekomen. Ryanair begint halverwege oktober met vluchten op Kyiv. Er wordt weer met cruiseschepen gevaren op de Dnjepr en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de internationale treinverbindingen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: