zondag 26 augustus 2018

Katerina Handzjoek's toestand is verslechterd

Katerina Handzjoek.
De toestand van Katerina Handzjoek verslechtert. Dat hebben vrienden van haar, mede-activisten en journalisten, bekend gemaakt op een Facebookpagina die ze speciaal hebben opgezet om iedereen op de hoogte te houden. Handzjoek werd begin augustus bij het verlaten van haar woning in de stad Cherson aangevallen en overgoten met accuzuur. Door de bijtende vloeistof raakte haar lichaam voor een derde verbrand.

De bekende activiste tegen corruptie bij de lokale en regionale politie, adviseur van de burgemeester van Cherson, werd direct overgevlogen naar de hoofdstad Kyiv, waar ze in een ziekenhuis werd opgenomen. De artsen daar doen hun uiterste best, maar ze hebben geen ervaringen met brandwonden die door accuzuur zijn toegebracht.

Ook zijn er dure medicijnen nodig. Het geld is er, aldus Handzjoek's advocaat Jevhenia Zakrevska, maar de medicijnen moeten uit het buitenland komen. Eigenlijk mogen ze in Oekraïne niet worden gebruikt, omdat ze niet gecertificeerd zijn. Dat is nog een probleem dat volgens Zakrevska moet worden opgelost.

Handzjoek's aanvaller is inmiddels opgepakt. Het gaat om een lid van een misdaadorganisatie die eerder al werd opgepakt voor berovingen en illegaal wapenbezit. Hij handelde volgens de politie in opdracht, maar wil niet zeggen in wiens opdracht.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: