donderdag 8 november 2018

Importeren gebruikte auto wordt veel goedkoper

Het zelf importeren van een gebruikte auto gaat veel minder kosten dan nu het geval is. Voor een benzineauto met een motorinhoud van maximaal 3 liter moet 50 euro worden betaald, voor een wagen met een grotere motorinhoud 100 euro. Voor dieselauto's geldt dat tot 3,5 liter 75 euro aan invoerrechten betaald moet worden en voor een grotere motorinhoud 150 euro.

Een extra heffing geldt voor auto's die ouder zijn dan vijftien jaar geldt dat het tarief met 15 wordt vermenigvuldigd. Wie al een gebruikte auto heeft geïmporteerd die nog altijd rond rijdt met een buitenlands kenteken moet 8.500 hrivna (265 euro) betalen om een Oekraïens kenteken te verkrijgen.

Eigenaren van auto's met een buitenlands kenteken protesteren al maanden tegen de te hoge importtarieven. Onder druk van deze autobezitters werden de importheffingen halverwege juli al fors teruggeschroefd bij de eerste lezing van een wetsvoorstel. Vanmiddag, bij de tweede lezing, gingen de tarieven nogmaals omlaag. Gisteren en ook vandaag blokkeerden boze autobezitters de straten rondom het parlementsgebouw. Ze brachten de nacht door in hun auto's.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: