dinsdag 20 november 2018

Rebellen vallen 21 maal aan, drie soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten hebben gisteren verwondingen opgelopen bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen 21 maal aan; bij tegenaanvallen van het leger werden drie rebellen gedood en raakten er zes gewond. De rebellen schoten op de legerposities bij Avdiivka, Krasnohorivka en de dorpen Krimske, Zholobok, Novotoshkivske, Vilni, Loehanske, Travneve, Piski, Opitne, Stepne, Berezove, Novomichailivka, Novotrojtske, Tsjermalik, Pavlopil, Vodiane en Hnoetove.

Meestal werden granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren gebruikt, maar de rebellen schoten ook met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij Krimske, Loehanske en Vodiane. Tegen de legerposities bij Novotoshkivske werden 120 millimeter mortieren ingezet. Na middernacht was het rustig langs de frontlijn.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren dertien aanvallen heeft gedaan op hun posities bij Troedovskaja Collieri, Spartak, Jakovlevka, Jasinovataja, Kroetaja Balka, Dokoetsjajevsk, Gagarin Collieri, Golmovski, Zajtseve en Sachanka. Daarbij zouden onder meer granaatwerpers, antitankraketten en zware machinegeweren zijn gebruikt.

De separatisten in Loehansk maken melding van vijf aanvallen van het Oekraïense leger. De rebellen bij Zolotoje-5, Zhelobok en Kalinovka zouden beschoten zijn met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en granaatwerpers.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: