donderdag 29 november 2018

Rebellen vallen 14 maal aan, 2 soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Vier rebellen werden bij tegenaanvallen gedood, ook was er een gewonde. De rebellen vielen veertien maal aan met vooral granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Doelwit waren de legerposities bij Zolote, Marjinka, Krasnohorivka en de dorpen Stantisja Loehanska, Krimske, Loehanske, Sjoemi, Novhorodske, Piski, Pavlopil en Hnoetove.

De rebellen zetten ook 82 millimeter mortieren in tegen de soldaten bij Krimske en 120 millimeter mortieren tegen de versterkte posities bij Loehanske. Na middernacht waren er twee aanvallen met granaatwerpers en geweervuur, op de soldaten bij de dorpen Taramtsjoek en Hnoetove.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense negentien maal aan op hun posities bij Horlivka en de Gagarin Collieri, Dolomitnoje, Zajtseve, Jasinovataja, Kroetaja Balka, Vasiljevka, de omgeving van de luchthaven Donetsk, Troedovskaja Collieri, Spartak, Kominternovo, Leninskoje en Sachanka. Daarbij zouden pantserwagens, granaatwerpers en artilleriegeweren zijn gebruikt.

De separatisten in Loehansk maken melding van vijf aanvallen op hun posities bij Zolotoje-5, Kalinovo, Froenze, Sokolniki en Kalinovka. Er zou geschoten zijn vanuit pantserwagen, met 82 en 120 millimeter mortieren, artilleriegeweren en zware machinegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Loegansk Media Centre

Geen opmerkingen: