maandag 19 november 2018

Rebellen vallen leger Oekraïne zestien maal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen voerden gisteren zestien aanvallen uit op het leger. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, maar de rebellen verloren bij tegenaanvallen van het leger drie van hun manschappen, terwijl er ook vier gewonden waren. De aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren richtten zich op de legerposities bij de steden Svitlodarsk, Avdiivka en Krasnohorovka, alsook op die bij de dorpen Zholobok, Novotoshkviske, Travneve, Verchniotoretske, Pavlopil, Vodiane en Hnoetove.

De versterkte legerposities bij Novotoshkivke en Svitlodarsk werden ook beschoten met 120 millimeter mortieren, die bij Travneve en Zholobok met 82 millimeter mortieren. Na middernacht was er nog een enkele aanval op de soldaten bij Zholobok met 120 millimeter mortieren, zware mitrailleurs en geweervuur.

De separatisten in Donetsk maken melding van vijftien aanvallen op hun posities. In een weekoverzicht van het persagentschap DAN wordt gesproken van 109 aanvallen door het Oekraïense leger. Er zouden in een week tijd twee burgers gewond zijn geraakt.

Bronnen: Unian, DAN

Geen opmerkingen: