dinsdag 20 november 2018

Weer protesten eigenaren geïmporteerde auto's

De eigenaren van auto's met een buitenlands kenteken protesteren ook vandaag weer. In de hoofdstad Kyiv wordt het verkeer in de regeringsbuurt geblokkeerd. Volens Auto Euro Sila, de beweging die de betogingen organiseert, is in 46 Oekraïense steden sprake van 'burgerlijke ongehoorzaamheid'. De grenspost Novi Jarilovitjsi met Wit-Rusland wordt sinds vanmorgen aan Oekraïense zijde geblokkeerd.

In de loop van de middag werd ook de M50, de snelweg van Kyiv naar Chop geblokkeerd bij het dorp Rozvadiv in de provincie Lviv. Er zijn ook wegblokkades aangekondigd bij Kizliv, Hai-Smolenski en Solonka in dezelfde provincie. De automobilisten willen er zo op aandringen dat het parlement de importheffing op buitenlandse auto's goedkoper maakt.

Die importheffing is nu zo duur dat veel automobilisten noodgedwongen door blijven rijden met een buitenlands kenteken na het verstrijken van de maximale periode volgens de Oekraïense wetgeving. Het parlement heeft de importheffing inmiddels fors verlaagd, maar de boetes voor het overschrijden van die maximale periode zijn juist fors verhoogd, en ook dat is tegen het zere been.

Bron:Unian

Geen opmerkingen: