dinsdag 27 november 2018

SBOe geeft aanwezigheid agenten toe op aangevallen marineschepen

Er waren medewerkers van de Oekraïense staatsveiligheidsdienst SBOe aan boord van de drie marineschepen die zondag door de Russische kustwacht werden aangevallen en in beslag genomen in de Straat van Kertsj. Dat heeft de SBOe vanmorgen bevestigd na berichten in de Russische media. ''Onze mensen bevinden zich al bijna vijf jaar overal in de frontlinie, samen met die van het leger, de Nationale Garde en de Grensbewaking'', luidt de verklaring.

Dat de Russische FSB zegt 'verrast' te zijn over de aanwezigheid van agenten van de Oekraïense geheime dienst wil volgens de SBOe niet zeggen dat de FSB zelf niet ook z'n agenten in de gelederen heeft. ''De echte verrassing voor ons was dat de FSB zes van haar eigen schepen en vier marineschepen heeft ingezet tegen twee Oekraïense schepen en een kleine sleepboot.''

Een van de medewerkers van de SBOe is zondag zwaargewond geraakt toen het schip waarop hij zat werd geraakt door twee raketten die werden afgevuurd door een gevechtsvliegtuig. De jongste van de 23 mannen die nu in handen zijn van de FSB op de Krim is slechts achttien jaar oud.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: