vrijdag 30 november 2018

Trein naar luchthaven Kyiv rijdt vanaf vandaag

De nieuwe trein. Foto: Twitter/V.Hrojsman
De nieuwe snelle treinverbinding vanuit het centrum van Kyiv naar luchthaven Borispil wordt vandaag in gebruik genomen. In 35 minuten kan de luchthaven bij de hoofdstad voortaan worden bereikt. De trein vertrekt van het station Kyiv Paszhirski, doet onderweg het station Vidoebitsji aan en eindigt bij terminal D van de luchthaven.

In 2011 werd al een poging gedaan om zo'n verbinding tot stand te brengen. Er was zelfs al een lening 327 miljoen euro van de Chinese Exim Bank voor wat de Air Express had moeten heten. In september 2014 zei het ministerie van Infrastructuur dat 44 miljoen euro daarvan was verdwenen. Officieel was het geld in de planontwikkeling gestoken.

Het project werd destijds gestaakt, maar negen maanden geleden weer opgepakt. Sindsdien is er voortvarend gewerkt aan de nieuwe treinverbinding die voor een belangrijk deel over bestaand spoor gaat. Met de ingebruikname is er niet alleen een goede verbinding met openbaar vervoer, maar worden de drukke snelwegen richting de luchthaven ook ontlast.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: