dinsdag 27 november 2018

Achttien aanvallen, twee soldaten Oekraïne gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Drie rebellen werden gedood bij tegenaanvallen, twee raakten gewond. De rebellen voerden achttien aanvallen uit met hoofdzakelijk granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur op delegerposities bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Stanitsja Loehanska, Malinove, Vilni, Loehanske, Pivdenne, Verchniotoretske, Opitne, Pavlopil, Hnoetove, Vodiane en Sjirokine.

Er werden ook 82 millimeter mortieren ingezet tegen de versterkte legerposities bij Vilni, Loehanske, Opitne, Hnoetove en Vodiane. De soldaten bij Malinove werden ook beschoten met 120 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk melden eveneens achttien aanvallen, maar dan van het Oekraïense leger op hun posities bij Hrolivka, Gagarin Collieri, Izotov Collieri, Holmoski, Ozerjanovka, Zajtseve en Michailovka, de stad Jasinovataja en de buurtschappen Kroetaja Balka en Kashtnovoje, de omgeving van de luchthaven van Donetsk en Starochiailovka, Leninskoje en Sachanka. De aanvallen zouden zijn uitgevoerd met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers, luchtdoelgeschut en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk spreken van zeven aanvallen, ook met dezelfde wapens, op Kalinovo, Sokolniki, Molodzehnoje, Krasni Jar en de omgeving van het monument voor prins Igor in Stanitsja Loehanska.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: