maandag 24 september 2018

'Vredesoverleg Oost-Oekraïne moet weg uit Minsk'

De Oekraïense ambassadeur bij de Verenigde Naties vindt dat de onderhandelingen over Oost-Oekraïne niet langer in Minsk thuishoren, aangezien Wit-Rusland zich in de VN categorisch tegen Oekraïne keert. Een verplaatsing van de onderhandelingen naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan, ligt volgens Volodimir Jeltsjenko evenmin voor de hand.

''Ik kan maar niet begrijpen waarom zij steeds tegen ons zijn. Van Syrië en Noord-Korea kan ik het begrijpen, want dat zijn Russische satellietstaten'', zei Jetsjenko vandaag in een televisie-interview. ''Wit-Rusland stemt echter altijd tegen onze voorstellen, ook als die niets met Rusland te maken hebben.''

Voor hem is de maat vol nu Wit-Rusland zich heeft uitgesproken tegen het bespreken van de situatie in de Donbas en op de door Rusland geannexeerde Krim tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Ook Kazachstan, Armenië, Burundi, Cuba, Iran, Myanmar, Nicaragua, de Filipijnen, Rusland, Soedan, Syrië en Venzuela waren er op tegen. Ondanks hun tegenstand is het onderwerp wel op de agenda geplaatst.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: