donderdag 13 september 2018

Rebellen vallen 38 maal aan, 2 soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen die in totaal 38 aanvallen uitvoerden met 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur op posities van het leger. Aan de kan van de rebellen zou een dode zijn gevallen en raakten vijf van hun manschappen gewond.

Er werd geschoten op soldaten bij Zolote, Svitlodarsk, Krasnohorivka, Stanitsja Loehanska, Krimske, Novotoshkivkske, Novoloehanske, Berezove, Novotrojtske, Starohnativka, Tsjermalik, Pavlopil, Hnoetove, Vodiane, Lebedinske en Sjirokine. Na middernacht waren er ook al weer zeven aanvallen met met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur op legerposities bij Berezove, Starohnativka, Hnoetove, Vodiane en Sjirokine.

De separatisten in Donetsk melden dag na dag een toename van de aantallen aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Gisteren zouden er 25 aanvallen zijn geweest met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren.

De aanvallen waren volgens het persagentschap DAN gericht op de posities van de rebellen bij de in 2014 volledig kapotgeschoten luchthaven van Donetsk, het nabijgelegen dorp Spartak, in de nabijheid van de bezette stad Horlivka om de dorpen Zajtseve, Golmoski, Verhniotoretske, Gagarin Collieri, Dkoetsjajevsk, Jakovlevka en Nvolaspa. In het zuiden van het bezette deel van Donetsk om Zajtsjenko, BSezimennoje, Sachanka, Leninskoje, Kominternovo en Novaja Tavria.

De separatisten in Loehansk melden slechts een enkele aanval op de omgeving van Marjevka waar het leger geschoten zou hebben met 82 millimeter mortieren en automatische wapens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: