woensdag 26 september 2018

Duitsland wil meebetalen aan 'Europese' snelweg

Duitsland overweegt mee te betalen aan de aanleg van een autosnelweg van Marioepol naar Zaporizja. Volgens de Oekraïense minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur wordt het ''de eerste autosnelweg naar Europese normen''. Hij was afgelopen week in Duitsland voor een bezoek aan InnoTrans, een beurs voor de internationale transportsector, en sprak daar met vertegenwoordigers van diverse Europese landen.

Ook premier Volodimir Hrojsman liet zich gisteren positief uit over de toekomst van het Oekraïense wegennet. Hij verwacht dat er over vijf jaar goede autoverbindingen zijn tussen alle belangrijke steden. ''Ik vind dat wij allemaal recht hebben op goede wegen, en die zullen we dan ook krijgen'', zei de premier die een bezoek bracht aan een deel van de autosnelweg M-09 van Ternopil naar Lviv.

Hrojsman's kabinet heeft voor volgend jaar 394,75 miljoen euro uitgetrokken voor wegenonderhoud en het uitbreiden van de infrastructuur. Een marginaal bedrag, gezien de belabberde staat waarin het wegennet zich bevindt.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: