vrijdag 21 september 2018

Porosjenko daagt BBC voor rechter om bericht


President Petro Porosjenko is naar de rechter gestapt om het bericht van de BBC dat hij 350.000 euro heeft betaald voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Het zo gaan om een buiten de pers gehouden gesprek in juni 2017 dat later door Porosjenko werd omschreven als een ''cruciaal gesprek'' over militaire samenwerking.
 
Dat er voor dit gesprek is betaald, en fors ook, werd door de BBC op 23 mei van dit jaar openbaar gemaakt in de nieuwsuitzending om tien uur 's avonds. Het nieuws kreeg vervolgens ook een prominente plek op de website van de BBC. Dat viel slecht bij de Oekraïense president die er volgens zijn advocaten ''erg door was gekwetst'' was en veel moeite heeft moeten doen om de mensen om hem heen ervan te overtuigen dat hij niet heeft betaald om Trump te mogen ontmoeten. Zeker in een land dat wordt geplaagd door corruptie ligt zo'n beschuldiging erg gevoelig.

Porosjenko meent dat de BBC ''geen enkel bewijs'' heeft. De Britse omroep zou geweigerd hebben om het bericht te herroepen; het bleef ook gewoon staan op de website. Zijn advocaten menen dat de BBC ''op een ontkennende en arrogantie wijze'' heeft gereageerd op Porosjenko's klacht. De BBC wenst niet te reageren ''omdat de zaak onder de rechter is''.

Bron: The Telegraph

Geen opmerkingen: