woensdag 12 september 2018

Russische communist pleit voor annexatie Donbas

Partijleider Gennadi Zjoeganov van de Russische communisten vindt dat Rusland de door de separatisten bezette gebieden in Oost-Oekraïne zo snel mogelijk moet annexeren. ''Als ik de president was dan zou ik dat onmiddellijk doen'', zegt hij in een interview met het staatspersagentschap RIA-Novosti. Hij wijst er daarbij op dat de leiders van de separatisten in zowel Donetsk als Loehansk waarschuwen voor een op handen zijnd offensief van het Oekraïense leger.

Zjoeganov vindt een annexatie à la de Krim logisch, aangezien Rusland al de door de separatisten uitgegeven paspoorten en andere officiële documenten erkent en al anderhalf jaar de Russische roebel is overgenomen als betaalmiddel.

De communistische voorman pleit al langer voor erkenning van de volksrepublieken op Oekraïens grondgebied omdat dit een einde maakt aan wat hij ''bandietisme'' noemt. ''Ik ben er voorstander van dat we doorgaan met de gesprekken in Minsk. Het erkennen van de volksrepublieken staat daarbij niet in de weg'', zegt hij in het interview met RIA-Novosti.

Bron: Moscow Times

Geen opmerkingen: