vrijdag 21 september 2018

IMF houdt zich op de vlakte over onderhandelingen

De afgevaardigde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Kyiv houdt zich op de vlakte als hen wordt gevraagd naar de resultaten van de gesprekken die in de afgelopen twee weken werden gevoerd over een lening van 1,9 miljard dollar aan Oekraïne. ''Het waren constructieve gesprekken'' en ''het overleg is nog gaande'', zegt Goesta Ljungman. Een woordvoerder van het hoofdkantoor van het IMF liet zich gisteren in dezelfde bewoordingen uit.

De onderhandelaars van het IMF verlieten woensdag voortijdig Oekraïne. Dat was een verrassing omdat vorige week al een akkoord werd bereikt over het invoeren van marktconforme gasprijzen, iets waar de Oekraïense regering lange tijd niet aan wilde.

Het IMF wil echter afwachten wat het parlement doet met de begroting voor volgend jaar en dan pas beslissen over het toekennen van de lening. Als het geld pas volgend jaar komt, dan bestaat de kans dat de Oekraïne eind dit jaar bankroet is omdat er nog vele miljarden aan rente en aflossing betaald moet worden over eerdere leningen die de overheid heeft afgesloten om de economie op de been te helpen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: