zondag 22 januari 2023

Zelenski: 'Als we eenheid bewaren, winnen we'

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft een toespraak gehouden op de Dag van de Eenheid. Dat is een nationale feestdag die herinnert aan het verdrag uit 1919 van de Oekraïense Volksrepubliek en de West-Oekraïense Volksrepubliek waarbij ze besloten om samen verder te gaan. 

'Deze historische gebeurtenis heeft generaties achtereen twee belangrijke dingen geleerd. Als we blijven vechten, dan zijn we uiteindelijk in staat om een verenigd en onafhankelijk land te worden. Als we die eenheid verliezen, dan verliezen we ook onze onafhankelijkheid. We hebben altijd geweten dat we een door eenheid onafhankelijk konden worden. Op 24 februari afgelopen jaar hebben we laten zien dat we ook bereid zijn om voor onze onafhankelijkheid te vechten. Ons land is verenigd omdat het sterk is, het is sterk omdat het verenigd is. Daarom: een mooie Dag van de Eenheid gewenst aan het onoverwinnelijke volk van Oekraïne!'

In zijn toespraak noemde Zelenski vervolgens alle Oekraïense provincies en hij haalde daarbij zowel de historisch belangrijke plaatsen als de historisch belangrijke personen aan.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: