dinsdag 31 januari 2023

Russen vallen elke dag 40 keer aan bij Bachmoet

Er wordt nog altijd
 hevig gevochten om de stad Bachmoet. Vanmorgen werden twee inwoners gedood bij een Russische aanval op een woonwijk. Het zou gaan om een 12-jarige jongen en een man. Ook raakten vijf inwoners gewond. Bij de aanval werd een apotheek beschadigd. Er zijn nog altijd burgers in de stad in de provincie Donetsk, waar het Oekraïense leger volgens een woordvoerder dagelijks zo'n veertig keer worden aangevallen. Tot nu toe steeds zonder succes. Dat is niet alleen te danken aan de moed van de Oekraïners, maar ook aan hun bevoorrading die goed blijft verlopen.

Gisteren werden 197 (kleine) raketten afgevuurd op de Oekraïense soldaten die de stad al maandenlang verdedigen. Het kwam 42 keer tot een gewapend treffen, waarbij 277 Russische soldaten het leven lieten en nog eens 258 gewond raakten. De Russen proberen volgens de Oekraïense legerwoordvoerder bij de stad Liman het initiatief naar zich toe te trekken.

Het Institute for the Study of War (ISW) veronderstelt dat de uitgeputte manschappen van de beruchte Wagner Groep vervangen worden door soldaten van het reguliere Russische leger. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: