vrijdag 6 januari 2023

Medvedev noemt Oekraïners 'ondankbare clowns'

De Oekraïners hadden het door de Russische president Vladimir Poetin aangeboden kerstbestand met beide handen aan moeten grijpen. Nu ze dat niet hebben gedaan, noemt oud-president Dmitri Medvedev ze 'ondankbaar'. 'We hebben onze christelijke naastenliefde getoond richting de Oekraïners, maar hun regering heeft het aanbod afgeslagen', laat de vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad op verontwaardigde toon weten via de berichtendienst Telegram.

Medvedev noemt de Oekraïense president en zijn naaste medewerkers vervolgens 'clowns' en 'varkens die nergens in geloven en bij wie elk besef van dankbaarheid ontbreekt'. Ook constateert hij dat de Oekraïners 'alleen maar bruut geweld verstaan'. 

In een moeite door beledigt de Rus ook Europese politici die het door Rusland voorgestelde kerstbestand hebben afgewezen. In het bijzonder heeft hij het dan over Annalen Baerbock, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken. Bearbock zei gisteren dat als Poetin werkelijk vrede wil, hij zijn soldaten voor Kerst naar huis zou hebben gestuurd. 'De erfgenamen van de Nazi's hebben mensen noch dieren gespaard', aldus Medvedev die in de afgelopen maanden steeds verder is geradicaliseerd en met de meest gekke uitspraken komt.

Het Russische staakt-het-vuren gedurende de orthodoxe Kerst is om 10.00 uur onze tijd vanochtend ingegaan en moet tot morgenavond 22.00 uur duren. Aan Oekraïense zijde wordt gevreesd dat het kerstbestand slechts een 'cynische valstrik' is. Inwoners van de door de Russen bezette gebieden is gevraagd om af te zien van kerkbezoek, omdat mogelijk een aanslag op een kerk wordt gepleegd waarvan Oekraïne de schuld moet krijgen.

Bronnen: Ukrajinska Pravda, Ukrinform

Geen opmerkingen: