zaterdag 7 januari 2023

'Kerstbestand': drie doden, veertien gewonden

Het Russische 'kerstbestand' heeft inmiddels drie Oekraïners het leven gekost. Ook raakten vier 
Oekraïense burgers gewond bij aanvallen van de Russen. Gisteren ging om 10.00 uur Nederlandse tijd het staakt-het-vuren van de Russen in, maar desondanks vielen ze gisteren in de provincie Cherson maar liefst 39 maal aan. Flatgebouwen en een brandweerkazerne in de stad Cherson kwamen onder vuur te liggen. Daarbij werd een brandweerman gedood en raakten zeven inwoners gewond, laat gouverneur Jaroslav Janoesjevitsj weten.

In de provincie Donetsk kwamen volgens gouverneur Pavlo Kirilenko twee inwoners van de stad Bachmoet en het nabijgelegen stadje Krasna Hora om het leven. Zeven inwoners raakten gewond.

Ook in de provincie Charkiv bleven de Russen doorgaan met schieten, zowel langs de frontlijn als vanaf Russisch grondgebied. Flatgebouwen en kantoren raakten beschadigd bij de aanvallen, maar er waren geen slachtoffers volgens gouverneur Oleh Sinjehoebov. In de aangrenzende provincie Soemi werd een buurtschap vlakbij de Russische grens onder vuur genomen, aldus gouverneur Dmitro Zjivitski. 

In de zuidoostelijke provincie Zaporizja werden zestien dorpen en buurtschappen onder vuur genomen, met alleen schade aan flatgebouwen en aan niet nader aangeduide infrastructuur. Ook in de provincie Mikolajiv waren er Russische aanvallen, maar zonder schade en slachtoffers.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: