vrijdag 13 januari 2023

'Rusland verliest elke dag 500 tot 600 soldaten'

Minister van Defensie Oleksii Reznikov zegt dat de Russen elke dag 'tussen de 500 en 600' van hun manschappen verliezen, terwijl de verliezen van het Oekraïense leger 'een tiende' daarvan zijn, dus tussen de 50 en 60 soldaten elke dag. De minister zegt dit in een interview met de BBC. Het is niet mogelijk om deze verliescijfers onafhankelijk te verifiëren. Zowel de Russen als de Oekraïners willen er weinig over kwijt. 

Volgens de generale staf van het Oekraïense leger werden gisteren 720 Russische soldaten gedood. Sinds 24 februari vorig jaar zouden al 114.130 Russen in Oekraïne zijn gesneuveld. Het Britse ministerie van Defensie sprak onlangs van 60.000 gedode en 180.000 gewonde Russen. Deze informatie is afkomstig van de Britse inlichtingendiensten. 

De meeste slachtoffers aan beide kanten vallen dezer dagen bij de strijd om Soledar en Bachmoet. Het Russische ministerie van Defensie heeft vanmiddag officieel bekend gemaakt dat Soledar is veroverd. Eerder nog ontkende het ministerie, nadat Jevgeni Prigozjin van de Wagner Groep al wel victorie had gekraaid. Oekraïne ontkent ook nog steeds dat het oorspronkelijk 10.000 inwoners tellende stadje volledig onder Russische controle staat. Halverwege de middag kwam hierover een verklaring van legerwoordvoerder Serhii Tsjerevati.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: