maandag 23 januari 2023

Russen plaatsen luchtafweer, ook bij Poetin's huis

Er is op meerdere gebouwen in Moskou luchtafweer geplaatst, waaronder op het dak van het ministerie van Defensie. Dat blijkt uit foto's en video's die sinds enkele dagen te zien zijn op Russische nieuwssites en sociale media. Het zou gaan om Pantser-S1 luchtdoelgeschut. Volgens de onafhankelijke nieuwssite Agentsvo.Novosti zijn ook in de provincie Novgorod op meerdere plaatsen luchtafweersystemen geplaatst, waaronder bij de residentie van president Vladimir Poetin in het dorp Jasjtsjerovo.

'Het gaat om de bescherming van Vladimir Poetin en de mensen die dicht bij hem staan tegen een mogelijke Oekraïense aanval. Deze conclusie kan worden getrokken omdat er verder niets is wat het beschermen waard is', meldt Agentsvo.Novosti die een foto ontving van een inwoner van Jasjtsjerovo waarop het luchtafweersysteem te zien is dat 'enkele weken geleden' werd geplaatst in het dorp. 

Russische journalisten zijn tot de conclusie gekomen dat de luchtafweersystemen zijn geplaatst kort na de aanvallen met Oekraïense drones op de luchtmachtbases bij Riazan en Engels op 5 december. Inwoners van Jasjtsjerovo en naburige dorpen verklaarden tegenover journalisten dat het luchtafweersysteem in Jastsjerovo er niet voor de sier staat. Er zijn altijd tenminste drie soldaten aanwezig en de radarantenne is continu op zoek naar projectielen.

Poetin's residentie in Jasjtsjerovo vervult geen representatieve functie, al heeft het wel een officiële status. Hij komt er graag om te ontspannen, ontvangt er vrienden en mensen van met wie hij nauw samenwerkt. Popsterren hebben hier opgetreden op privéfeesten van de president en hij ontvangt er belangrijke gasten. 

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: