zondag 8 januari 2023

Journalisten zien geen bewijs voor 600 doden

Journalisten in de Oekraïense stad Kramatorsk zien geen enkel bewijs dat er bij Russische aanvallen veel mensen om het leven zijn gekomen. Rusland claimde dat ze met de aanval 600 Oekraïense militairen gedood hebben. Daar heeft Rusland geen bewijs voor geleverd. Oekraïne heeft nog niet gereageerd.
Verslaggevers van persbureau Reuters melden dat de gebouwen niet direct door raketten zijn geraakt en niet ernstig beschadigd zijn. Ook waren er geen duidelijke tekenen dat er Oekraïense militairen hebben verbleven en er waren geen tekenen van lichamen of sporen van bloed.

Ook een Spaanse en een Finse journalist, die per plaatse zijn, zeggen dat de Russische beweringen niet kloppen. De Spaanse journalist Constanza Perez Haro staat in een video voor het gebouw, en zegt dat er inslagen te zien zijn, maar dat er niemand gewond is geraakt.

Ook de Finse journalist Antti Kuronen schrijft dat er raketinslagen zijn geweest, maar dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er Oekraïners bij omgekomen zijn. Volgens zijn bronnen binnen het leger was het gebouw leeg toen het aangevallen werd.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: