vrijdag 9 november 2018

Veertien aanvallen, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Bij tegenaanvallen van het leger zou een rebel zijn gedood en waren er aan die kant elf gewonden. De rebellen schoten veertien keer met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de soldaten bij Marjinka, Krasnohorivka, Krimske, Novoloehanske, Piski, Opitne, Slavne, Starohnativka, Tsjermalik, Pavlopil en Krimske. De legerposities bij Novoloehanske werden ook bestookt met 120 millimeter mortieren, die bij Pavlopil en Krimske met 82 millimeter mortieren.

De separatisten in Loehansk maken melding van vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Froenze, Marjevka, Lozovoje en Kalinovka. Het leger zou daarbij 82 en 120 millimeter mortieren en pantserwagens hebben gebruikt.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger deze week maar liefst 116 aanvallen heeft uitgevoerd, gericht op hun posities bij negentien buurtschappen en dorpen. In Donetsk, Jasinovataja en Horlivka zouden vier huizen zijn beschadigd, bij Horlivka ook een elektriciteitsleiding.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: