zaterdag 3 november 2018

Timosjenko zoekt naar samenwerkingspartners

Joelia Timosjenko, de leider van de Moederlandpartij, heeft gezegd dat zij open staat voor samenwerking met zowel de partijen Zelfhulp en Burgerposities (van Anatoli Hritsjenko) als met de leadzanger van de band Okean Elzy, Svjatoslav Vakartsjoek. ''We willen alle democratische krachten samen brengen om het goede te doen voor ons land. Met een sterk team en de juiste strategie willen we meer doen dan alleen maar plannen op papier te zetten, rapporten uit te brengen of reclamespotjes op de televisie uitzenden. We moeten met iets komen waardoor de mensen het gevoel hebben dat er echt iets verandert in ons land.''

Dat Timosjenko medestanders zoekt, is te verklaren uit de laatste peilingen. Ze gaat als presidentskandidaat nog altijd op kop, maar inmiddels voelt ze de adem van huidig president Petro Porosjenko in de nek. Porosjenko wint weer aan populariteit door zijn bemoeienis met de Oekraïens-orthodoxe kerk. Het patriarchaat Kyiv wordt mogelijk nog deze maand als zelfstandige kerk aanvaard door het Oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel.

Timosjenko zelf probeert de Oekraïners voor zich te winnen met haar belofte om het aardgas voor de huishoudens minstens de helft goedkoper te maken en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de deur te wijzen. Door politieke samenwerking te zoeken, wil ze haar draagvlak verder vergroten.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: