vrijdag 2 november 2018

Oekraïense soldaat gedood, twee gewonden

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen. Twee soldaten liepen verwondingen op. De rebellen raakten twee van hun manschappen kwijt, vier rebellen raakten gewond bij tegenaanvallen van het leger. De rebellen vielen twintigmaal aan, hoofdzakelijk met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren.

De aanvallen richtten zich op de legerposities bij Zolote, Avdiivka, Krasnohorivka en de dorpen Stantisja Loehanska, Zajtseve, Berezove, Novotrojtske, Starohnativka, Hranitne, Tsjermalik, Hnoetove, Vodiane en Lebedinske. De soldaten bij Tsjermalik kregen ook te maken met 82 millimeter mortieren. Na middernacht waren er al weer aanvallen op soldaten bij Avdiivka, Marjinka en Sjirokine.

De separatisten in Donetsk en Loehansk zijn te druk met hun verkiezingen van zondag 11 november, hun persagentschappen maken alleen melding van alle goeds dat ze doen voor de bevolking., en er wordt geen melding gemaakt van aanvallen op de posities van de rebellen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: