donderdag 1 november 2018

Sancties Rusland voor 68 bedrijven en 322 personen

De onlangs al aangekondigde Russische economische sancties treffen 68 Oekraïense bedrijven en 322 personen. Het is een vergelding voor wat president Vladimir Poetin omschreef als ''onvriendelijke acties'' van Oekraïne. Bovenaan het lijstje staan parlementsvoorzitter Andri Paroebi, minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken en Vasil Hritsak, hoofd van de staatsveiligheidsdienst SBOe.

Opvallend genoeg komt president Petro Porosjenko niet voor op het sanctielijstje, maar wel Ihor Rajnin, hoofd van de presidentiële administratie en Porosjenko's zoon Oleksi. Verder de ministers Stepan Poltorak (Defensie) en Joeri Stets (Informatiebeleid), procureur-generaal Joeri Loetsenko. Ook een flinke rij parlementsleden staat op het lijstje, waaronder Joelia Timosjenko, ondervoorzitter Irina Herasjtsjenko van het parlement, Moestafa Zhemilv (een van de aanvoerders van de Krimtataren) en Moestafa Najem, die in november 2013 het initiatief nam voor het Majdan-protest tegen de toenmalige regering.

Tot de bedrijven die met de economische sancties te maken hebben, zijn AvtoKrAZ, Azot, en een aantal mijnbedrijven. De sancties gelden met ingang van vandaag. Poetin vaardigde begin vorige week zijn decreet uit.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: