donderdag 1 november 2018

'Als politici harder roepen worden ze minder gehoord'

De Oekraïners hebben steeds minder belangstelling voor de politiek. In het voorjaar gaf 61,6 procent aan interesse te hebben, maar uit een nieuwe peiling in opdracht van de denktank Power Practice blijkt dat dit nu nog maar voor 58 procent geldt. Ook zijn minder Oekraïners zelf politiek actief: in het voorjaar 19,9 procent en nu nog maar 14,7 procent. Het aandeel van mensen die helemaal niets van politiek willen weten is gestegen van 18,5 naar 27,2 procent.

''Zoveel te harder er in de politiek geroepen wordt, des te minder mensen willen dat nog horen. Ze zijn al helemaal niet geïnteresseerd in het politieke steekspel'', merkte Olena Derevjanko van de PR League op bij de presentatie van de resultaten van de peiling. Er zijn volgens haar ook steeds minder mensen tevreden met hun eigen rol in de samenleving. Die ontevredenheid groeide van 18,8 naar 23,4 procent in een half jaar tijd.

De doorsnee Oekraïner zal nooit tevreden zijn over zijn positie in de samenleving, merkte zij op. ''Maar als dan de vraag wordt gesteld 'Bent u tevreden met uw positie in economisch en financieel opzicht?' dan wordt het wel heel erg concreet.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: