maandag 5 november 2018

Politie rondt onderzoek aanslag Handzjoek snel af

Vanuit het niets komt de politie vandaag met de mededeling dat het onderzoek naar de daders van de aanslag op de gistermorgen overleden Katerina Handzjoek is afgerond en de resultaten daarvan zijn overhandigd aan de staatsveiligheidsdienst SBOe. Er zouden in de afgelopen maanden 367 mensen als getuigen zijn gehoord, er werden 21 forensische onderzoeken gedaan, negen doorzoekingen, vier reconstructies en honderd undercover operaties naar 31 personen.

Er werden zes verdachten gearresteerd, waarvan er een al snel werd vrijgelaten omdat hij over een sluitend alibi bleek te beschikken. Er zijn nu ook namen bekend van de aanslagplegers. Serhi Torbin zou de organisator zijn. Hij zit achter slot en grendel, de andere verdachten hebben huisarrest.

Vanuit het buitenland is verontrust gereageerd op de dood van Katerina Handzjoek. Nadat gisteren al Eurocommissaris Johan Hahn (Nabuurzaken) aandrong op het opsporen en straffen van de daders van de aanslag met een bijtend zuur op Handzjoek deden ook de Britse ambassadeur Judith Gough en de Amerikaanse ambassadeur Marie Yovanovitch dat vanmorgen.

Bronnen: 112.ua, Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten