donderdag 8 november 2018

Negentien aanvallen, drie soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Bij tegenaanvallen van het leger zouden twee rebellen zijn gedood en drie gewond. De rebellen voerden negentien aanvallen uit, hoofdzakelijk met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren.

De aanvallen richtten zich op de soldaten bij Avdiivka, Marjinka, Krasnohorivka en de dorpen Stanitsja Loehanska, Loehanske, Zajtseve, Piski, Novomichailivka, Pavlopil, Hnoetove en Lebedinske. De legerposities bij Pavlopil werden ook aangevallen met luchtdoelgeschut en pantserwagens. Na middernacht werden soldaten bij het dorp Krimske beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren.

De separatisten in Donetsk maken melding van vijftien aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren op hun posities bij Spartak, Alexandrovka, Troedovskaja Collieri, Horlivka, Zajtseve, Jasinovataja, Kroetaja Balka, Kashtanovoje, Vasiljevka en Sachanka. De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen op hun posities bij de buurtschappen Rajevka en Marjevka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: