dinsdag 4 juli 2017

Twee soldaten gesneuveld, drie gewonden

De aantallen aanvallen mogen dan substantieel lager zijn in de afgelopen dagen, maar ze zijn wel een stuk dodelijker geworden. De pro-Russische rebellen voerden gisteren 22 aanvallen uit op posities van het leger en daarbij sneuvelden twee Oekraïense soldaten. Ook raakten drie soldaten gewond, aldus de legerleiding vanochtend.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen achtmaal aan. Met 82 millimeter mortieren werd 's avonds geschoten op de versterkte legerposities bij het dorp Vodiane, korte tijd later gevolgd door antitankgranaten. Met pantserwagens werden de soldaten bij Sjirokine aangevallen, terwijl ze bij Novotrojtkse, Hnoetove, Lebedinkse en Pavlopil werden bestookt met geweervuur en zware machinegeweren. Bij Hnoetove zetten de rebellen 's ochtends ook 122 millimeter Grad-P raketten in tegen het leger.

In de omgeving van Donetsk waren meerdere sluipschutters actief langs de heuvelrug Svitlodarska Doeha. Aan de zuidkant van de stad Avdiivka en bij de dorpen Opitne en Majorsk werden de legerposities aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren. Het ging in totaal om zeven aanvallen, evenveel als uit de provincie Loehansk werden gemeld.

Daar werden aanvallen uitgevoerd met granaatwerpers op de versterkte legerposities bij de dorpen Novozvanivka, Stanitsja Loehanska, Donetski, Zhovte en Valoejske. Bij het dorp Novotoshkivkse was een sluipschutter actief bij het invallen van de duisternis. In een aantal gevallen moesten de soldaten terugschieten om erger te voorkomen, aldus de legerleiding.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten