dinsdag 25 juli 2017

VS-gezant wijst op grote aantal Russische tanks in Oost-Oekraïne

Er zijn méér Russische tanks in het bezette deel van Oekraïne dan alle West-Europese landen samen bezitten. Dat heeft Kurt Volker, de speciale Amerikaanse gezant voor Oost-Oekraïne, gezegd in een interview met Radio Free Europe/Radio Liberty. Volker was zondag en gisteren in Oekraïne, ook in het oosten van het land waar hij zowel Avdiivka als Kramatorsk bezocht. Beide steden liggen in regeringsgebied, maar pal aan de frontlijn.

Het is niet de enige opvallende opmerking van Volker, want in een interview met De Huidige Tijd, het Russischtalige netwerk van RFE/RL en Voice of America, constateert hij dat Rusland volop aanwezig is in Oekraïne, en dan ook nog eens zwaarbewapend.

''Er is sprake van een grote, grote militaire aanwezigheid'', aldus Volker. Hij is er voorstander van dat de Verenigde Staten Oekraïne voorziet van defensieve wapens, met als uitgangspunt dat geen sprake kan zijn van een provocatie als dat gebeurt. ''Er is ook geen sprake van onbalans, althans niet meer dan nu al het geval is. Ik heb de kritiek al wel gehoord dat het sturen van defensieve wapens Rusland er toe zal brengen om Oekraïne aan te vallen, maar dat is geen goed uitgangspunt.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten