vrijdag 21 juli 2017

Hevige strijd bij Krasnohorivka: vier soldaten dood

Het was opnieuw een heftige dag in Oost-Oekraïne met vijf gesneuvelde soldaten en acht gewonden. Bij de stad Krasnohorivka werd hevig gevochten toen pro-Russische rebellen de soldaten daar trachtten te overrompelen. De aanval werd afgeslagen, maar wel met slachtoffers bij zowel het leger als bij de rebellen. Er werden door de rebellen onder meer tanks en Grad P-raketten ingezet.

Ook de soldaten bij de kolenmijn Boetivka, niet ver van de stad Marioepol, kregen het gisteravond laat zwaar te verduren. Zij werden bestookt met mortieren en granaatwerpers. Daarbij werd een Oekraïense soldaat gedood.

De legerposities bij de stad Avdiivka werden gisteravond tot viermaal toe aangevallen. De aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur duurden bijna vier uur. Het leger schoot hier terug om de aanvallen te stoppen. Ook werden aanvallen gemeld op soldaten bij Vodiane en bij Stantisja Loehanska in de provincie Loehansk. Er werden in totaal 29 aanvallen van de rebellen geregistreerd.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten